Verstappen boos op Hamilton: “Als je mij verziekt, dan verziek ik jou ook”

Max Verstappen en Lewis Hamilton reden elkaar zaterdag tijdens de kwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten bijna in de wielen. Tijdens de kwalificatie liet de Red Bull-coureur al weten niet blij te zijn met zijn rivaal. Na afloop van de sessie was de boosheid nog niet gezakt.

Max Verstappen geeft na afloop van de kwalificatie uitleg over het incident met Lewis Hamilton in Q2. Daarbij raakten de twee coureurs elkaar bijna, bij het passeren van Daniil Kvyat. Verstappen is niet te spreken over het gedrag van de Mercedes-coureur.

“We waren ons aan het klaarmaken voor onze run in Q2. Een aantal coureurs, waaronder Sebastian Vettel, Kvyat, Daniel Ricciardo en ik, was aan het afremmen om een line up te vormen om aan onze runs te beginnen. Iedereen respecteerde elkaar, maar Hamilton kwam me voorbij, dus wilde ik mijn plaats terugveroveren.”

“Weet je wat het is, iedereen accepteert op een gegeven ogenblik dat iemand voor hem rijdt en dan blijf je daar achter rijden. Lewis interesseert dat niets. Ik weet niet wat het is, arrogantie?”, aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport. “Als je mij verziekt, dan verziek ik jou ook. Dus toen kreeg hij hem natuurlijk terug.”

“Gelukkig was het niet in Q3 en had ik mijn tijd al neergezet, maar dit moet je niet doen. Daar is uiteindelijk niemand blij mee.”

Verstappen start de race zondag als derde, twee posities voor Hamilton. Beide coureur kwamen bij de vorige Grand Prix, in Mexico, met elkaar in aanraking in de eerste bochtencombinatie.

“Max Verstappen naar het podium in de VS”. Luister nu de nieuwe F1-podcast van RacingNews365 met Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel.

Totaal 0 Votes
0%

Waarom?

+ = Verifiëren dat jij een mens bent?

Share
Laat een reactie achter

DealPRESS.eu