Opmerkelijk: Weerman wordt gecorrigeerd door eigen Apple Watch

Afbeelding: BBC
Iedereen met een Apple Watch is het wel eens overkomen: ongewild activeer je Siri. Maar meestal komt de spraakassistent dan niet met iets op de proppen, dat je tegenspreekt in je eigen vakgebied. Dat was even anders voor weerman Tomasz Schafernaker.

Afgelopen donderdag presenteerde de meteoroloog het weer op de BBC. Schafernaker beschreef hij sneeuwcondities in delen van het Midwesten van de VS, toen zijn Apple Watch hem tegensprak. Siri meende namelijk dat er daar helemaal geen sneeuw zou gaan vallen.

Schafernaker komt niet makkelijk weg met zijn opstandige Apple Watch

Schafernaker lacht en verontschuldigt zich voor zijn Apple gadget en probeert zijn weerpraatje af te maken. De nieuwspresentator laat hem er niet gemakkelijk mee wegkomen.

“Ik dacht dat je sneeuw voorspelde,” zegt de presentator tegen de weerman.

“Klopt, maar Siri weet waarschijnlijk niet over welke plaats ik het heb,” antwoordt Schafernaker.

Dat is natuurlijk een goed excuus, maar het blijft grappig dat de Apple Watch precies het tegenovergestelde voorspelde van wat Schafernaker zei. Later op Twitter citeerde Schafernaker de video en tweet hij dat hij Siri nooit heeft opgeroepen. Dat gebeurt normaal gesproken door “Hey Siri” te zeggen.

Een ander weergerelateerd Twitter-account, Met4Cast, wordt Schafernaker gevraagd of hij niet toevallig de optie Til op om te spreken heeft ingeschakeld in zijn Apple Watch-instellingen. Daarmee zou het mogelijk zijn dat de stemassistent geactiveerd werd doordat Schafernaker zijn arm optilde om naar het beeld achter hem te wijzen.

Het verhaal vertelt overigens niet of hij de instellingen van Siri inmiddels heeft gewijzigd. Een ding is zeker, Schafernaker zal zijn Apple Watch waarschijnlijk een tijdje niet meer dragen tijdens zijn live uitzendingen.  Jammer genoeg konden we niet achterhalen wie er nu uiteindelijk gelijk had bij de weersvoorspelling, Schafernaker of Siri…

REACTIE TOEVOEGEN

Klik hier om een reactie te plaatsen