Gegijzelde pakketchauffeur en voorbijganger doodgeschoten bij vuurgevecht na overval

Thuisbezorgd.nl gaat vanaf volgende week voor McDonald's bezorgen in Maastricht. © McDonald's

Een winkeloverval in Florida is gruwelijk uit de hand gelopen. De overvallers probeerden te ontkomen door een pakketchauffeur te gijzelen en er met zijn bestelbus vandoor te gaan, waarna een politieachtervolging volgde. Die eindigde in een wild vuurgevecht waarbij ook de chauffeur en een onschuldige voorbijganger omkwamen.

Het vuurgevecht vond plaats bij een drukke kruising, waar de overvallers zich klemreden voor een rood verkeerslicht. Daar ontstond direct een wilde schietpartij, waarbij verschillende nietsvermoedende automobilisten in de vuurlinie terechtkwamen.

Dekking achter auto’s

Op beelden is te zien hoe enkele agenten dekking zoeken achter deze auto’s bij het vuurgevecht. De twee verdachten kwamen daarbij om, maar ook zeker één inzittende van een van de andere auto’s en de gegijzelde pakketchauffeur.

‘Als schild gebruikt’

Op sociale media wordt vol onbegrip gereageerd op het optreden van de politie, die het vuurgevecht aanging en volgens sommigen zelfs de auto’s van onschuldige mensen ‘als schild’ gebruikte.

Ook bij de juwelierswinkel die werd overvallen en waar het allemaal begon, raakte zeker een iemand gewond. Het is niet duidelijk hoe die gewonde eraan toe is.

REACTIE TOEVOEGEN

Klik hier om een reactie te plaatsen