Beroemde snackbar uit New Kids gesloopt: ‘bam jonguh’

De kraan stond er vanmorgen klaar voor OMROEP BRABANT

Hij staat er niet meer, de beroemde snackbar ‘t Pleintje uit de serie New Kids. Eigenaresse Melissa van Hintum mocht vanmorgen beginnen met de sloop. Er is nog een poging gedaan om de snackbar te redden maar tot verdriet van veel fans mislukte dat.

Melissa van Hintum doet er niet moeilijk over, zei ze tegen Omroep Brabant. “Natuurlijk is het zonde, maar het hoort er wel een beetje bij.” Toen zij het pand overnam, is met de gemeente vastgelegd dat er nieuwbouw moest komen. Verschillende initiatieven om het oude gebouwtje te redden liepen op niets uit.

Ze heeft veel mooie dingen beleefd bij de beroemde snackbar. “Er kwamen mensen uit heel Nederland, Duitsers, partybussen vol mensen en vrijgezellenfeesten.”

Veel fans kwamen af op de sloop:

‘Fans stapten uit om Oeh te roepen zoals Tim Haars’

De fans delen ter plekke herinneringen aan ‘t Pleintje met elkaar. “Die scene waarin de bekende zin: ‘Wie is hier nou de snackbar? Gij of ik?’ is toch wel de leukste”, zegt een fan. Op de achtergrond gaat de sloop intussen verder. Ze besluit nog wat langer te blijven en maakt nog snel een foto en een filmpje.

Na een half uurtje is van de snackbar niets meer over.

Er wordt nu een nieuwe friettent neergezet waarin ook iets van New Kids is terug te vinden. De vitrine en de wand van het bakgedeelte zijn gespaard. Die worden straks in het nieuwe gebouw weer in gebruik genomen.

New Kids bestellen een Jos Brinkie
Totaal 0 Votes
0%

Waarom?

+ = Verifiëren dat jij een mens bent?

Share
Laat een reactie achter

DealPRESS.eu